Επικοινωνία Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες για τις διαρροές
Σειρά τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους είχαν χθες και σήμερα οι Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τις αποκαλύψεις του Wikileaks και τις συνομιλίες των Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.
Ο υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο».
Αύριο, Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Γαλλία: Αρχίζει την Τρίτη η δίκη που θα κρίνει την πολιτική τύχη της Μαρίν Λεπέν
10:57
Άγριος ξυλοδαρμός 37χρονης στην Εύβοια από τον σύντροφό της: Μεταφέρθηκε με κακώσεις στο νοσοκομείο
10:44
Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
10:43
Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
10:36