ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άγρια κόντρα μεταξύ Πιπιλή, Φίλη και Κεραμέως - Δεν ανακάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Άγρια κόντρα μεταξύ Πιπιλή, Φίλη και Κεραμέως - Δεν ανακάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Photo Collage vid INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαστάσεις βεντέτας προσλαμβάνει η κόντρα Φίλη – Κεραμέως που αναζωπυρώθηκε σήμερα με αφορμή την επίθεση της Φωτεινής Πιπιλή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την προχθεσινή αναφορά του στα παιδιά της υπουργού Παιδείας.

Η κυρία Πιπιλή χαρακτήρισε απολίτιστη τη συμπεριφορά του κ. Φίλη, ενώ ο παραλληλισμός της με τη χρυσαυγίτισσα Ελένη Ζαρούλια, προκάλεσε την έκρηξή του.

«Όταν διανοήθηκε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής να επιτεθεί σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την οικογένεια του, η ΝΔ πετάχτηκε όρθια και αντέδρασε, πράγμα που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για «εμετικές αναφορές και παραλληλισμούς με το νεοναζιστικό μόρφωμα».

Ο κ. Φίλης επέμεινε μάλιστα, ότι δεν είπε κάτι προσβλητικό για την υπουργό Παιδείας και κάλεσε επίμονα το προεδρείο να διαγράψει από τα πρακτικά τις αναφορές της βουλευτού της ΝΔ.

Στην κόντρα παρενέβη και η Νίκη Κεραμέως, κάνοντας λόγο για ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η υπουργός Παιδείας κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τις γυναίκες βουλευτές να καταδικάσουν τα όσα είπε προχθές ο κ. Φίλης.

«Ενώ είχε την ευκαιρία δεν ζήτησε συγγνώμη, ούτε σήμερα το έκανε. Όσο μιλούσε η κ. Πιπιλή κουνούσε το χέρι του και το πιο συγκλονιστικό ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή κοιτάζει κάτω, δεν τολμά να με κοιτάξει στα μάτια» είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σέβονται τον συνάδελφο τους και την ισότητα των φύλων.

«Όλοι εκπέμπουμε μήνυμα στην κοινωνία, μην απορούμε για τον υποβιβασμό των γυναικών», είπε η υπουργός Παιδείας.

Για προσπάθεια παραπληροφόρησης και συκοφάντησης της προσωπικότητάς του έκανε λόγο ο κ. Φίλης και χαρακτήρισε την τοποθέτηση του δημοκρατικά άψογη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας κάλεσε την κυρία Κεραμέως να πάρει θέση αν υιοθετεί τις «αθλιότητες» της κ. Πιπιλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ