ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Παιδείας προς Τσίπρα: Στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως τους νέους ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπουργείο Παιδείας προς Τσίπρα: Στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως τους νέους ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Για «εμπαιγμό και εργαλειοποίηση των νέων», αλλά και για «λαϊκισμό άνευ ορίων» κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να εμπαίζει ευθέως νέα παιδιά, τάζοντάς τους στην ουσία την κατάργηση κάθε νόμιμης, αξιοκρατικής διαδικασίας εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και μάλιστα αναδρομικά!» αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται:

«Σε ένα απίστευτο κρεσέντο λαϊκισμού, και μακριά από κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υποσχόμενος σε υποψήφιους την αναδρομική εισαγωγή τους σε σχολές στις οποίες δεν εισήχθησαν».

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή του πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «προσποιείται ότι αγνοεί ότι οι υποψήφιοι αυτοί έχουν εισαχθεί σε άλλες αρχιτεκτονικές σχολές, ότι στις σχολές που τους υπόσχεται αναδρομική εισαγωγή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και καταλαμβάνονται από υποψήφιους με υψηλότερες επιδόσεις, την επιτυχία των οποίων ακυρώνει, και ότι τα ίδια τα Πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τους συντελεστές της ελάχιστης βάσης».

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είχαν επιδοθεί σε εμπόριο φρούδων ελπίδων. Το μόνο που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει είναι το μικροκομματικό όφελος και ουδόλως το μέλλον και η προοπτική των νέων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε νωρίτερα σήμερα στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι μαθητές κόπηκαν, σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σχετική δέσμευση έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μαθητές υποψήφιους της Αρχιτεκτονικής που αν και αρίστευσαν στη συνολική βαθμολογία δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη τους επιλογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ