ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 57 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση παρασημοφόρησης του Ιάσωνα Αποστολόπουλου

Ερώτηση 57 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση παρασημοφόρησης του Ιάσωνα Αποστολόπουλου
ΙΝΤΙΜΕ

Εξηγήσεις για την ανάκληση της παρασημοφόρησης του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου ζητούν 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Με ερώτηση και αίτηση για κατάθεση εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται εάν «ασκήθηκαν πιέσεις, από ποιους, από πόσο ψηλά και προς ποια κατεύθυνση, για την ματαίωση της παρασημοφόρησης, που, προφανώς, θα γινόταν για την ανθρωπιστική δράση του τιμώμενου και όχι για τις πολιτικές του ιδέες, ρωτούν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Οι 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως με δεδομένο ότι η διαδικασία για την παρασημοφόρηση του κ. Αποστολόπουλου για την ανθρωπιστική του δράση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό είχε ουσιωδώς ολοκληρωθεί, τυχόν ανάκληση της από τον υπουργό Εξωτερικών θα έπρεπε να έχει ειδική αιτιολογία. Για την ανάκληση, όπως και για την πρόταση, υποστηρίζουν, έπρεπε να υπάρχει και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας, που προεδρεύεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και στο οποίο συμμετέχει και εκπρόσωπος του Διπλωματικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών για την ανάκληση της πρότασης παρασημοφόρησης και η σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ