ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή: Κεραμέως κατά Τσίπρα - Σκουρλέτης κατά Μητσοτάκη

Κόντρα στη Βουλή: Κεραμέως κατά Τσίπρα - Σκουρλέτης κατά Μητσοτάκη
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νίκη Κεραμέως, καταλογίζοντας θλιβερή εργαλειοποίηση των νέων.

Η υπουργός Παιδείας που δέχεται πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στην παιδεία, επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για όσα δεσμεύθηκε περί επανακατάθεσης μηχανογραφικών υποψηφίων που δεν πέτυχαν στις εξετάσεις και κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

«Σε πόσους νόμους και αρχές προσκρούει μια τέτοια δήλωση;», διερωτήθηκε η Νίκη Κεραμέως και στρέφοντας τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «λειτουργεί μόνο προς άγραν ψήφων». Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας η κοινωνία θέλει να δοθεί ένα τέλος σε φοιτητές που μπαίνουν στα πανεπιστήμια και δεν αποφοιτούν. «Η κοινωνία του αύριο θέλει να αφήσουμε πίσω ιδεοληπτικές εντυπώσεις και να προχωρήσουμε μπροστά», υποστήριξε.


Για την πιο βίαιη μείωση εισακτέων από συστάσεως πανεπιστημίων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό για την δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι συμβολική η αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν συμβολικά. Αναφερόμενος στην υπόθεση του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά από δικούς τους κύκλους ματαιώθηκε η βράβευση και κάλεσε τη Νίκη Κεραμέως να πάρει θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ