ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live Βουλή : H «μάχη» των πολιτικών για την Παιδεία

Live Βουλή : H «μάχη» των πολιτικών για την Παιδεία
INTIME

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται σήμερα η πολιτική σύγκρουση στην ολομέλεια της Βουλής για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη. Το λόγο πρόκειται να πάρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέλεξε να μιλήσει στη Βουλή για να στηρίξει τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Στον πρωθυπουργό αναμένεται να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα μιλήσει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, όπως έχει ανακοινωθεί.

Η αυλαία της πρώτης μέρας συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» άνοιξε χθες, Δευτέρα, με την κυβερνητική παράταξη να κάνει λόγο για μεταρρυθμιστική τομή και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για αυταρχικές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Πάντως, παρά τις έντονες διαφωνίες, η αντιπαράθεση κινήθηκε σε ήπιους τόνους, με σημεία αιχμής τη διάταξη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το μέτρο για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, για το οποίο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 κατέθεσαν τροπολογίες ζητώντας την αναστολή του, τουλάχιστον για φέτος.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, με το ΚΙΝΑΛ να διευκρινίζει ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ