ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live Βουλή - Τσίπρας: Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Live Βουλή - Τσίπρας: Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο
INTIME

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται σήμερα η πολιτική σύγκρουση στην oλομέλεια της Βουλής για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη. Το λόγο έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Σημείο σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης η αξιόλογηση των εκπαιδευτικών.

Προηγήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμτας, ενώ θα μιλήσει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, όπως έχει ανακοινωθεί.

Η αυλαία της πρώτης μέρας συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» άνοιξε χθες, Δευτέρα, με την κυβερνητική παράταξη να κάνει λόγο για μεταρρυθμιστική τομή και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για αυταρχικές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Πάντως, παρά τις έντονες διαφωνίες, η αντιπαράθεση κινήθηκε σε ήπιους τόνους, με σημεία αιχμής τη διάταξη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το μέτρο για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, για το οποίο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 κατέθεσαν τροπολογίες ζητώντας την αναστολή του, τουλάχιστον για φέτος.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, με το ΚΙΝΑΛ να διευκρινίζει ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ