ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη στο Documento

Εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη στο Documento
INTIME/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εξώδικο την εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη απέστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη διαμαρτυρόμενη για ψευδή δημοσιεύματα ως «συνέχεια του πολέμου λάσπης που έχετε κηρύξει σε βάρος εμού και του συζύγου μου».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει αναληθή τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη σχέση της με τη γαλλική εταιρεία τονίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη διαχείρισή της εν λόγω εταιρείας από τις 3 Αυγούστου 2016.

Μεταξύ άλλων στο εξώδικο που έστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη στον Κώστα Βαξεβάνη αναφέρει:

«Στο από 25 Ιουλίου 2021 κείμενό σας, το οποίο δημοσιεύθηκε όχι μόνο στην εφημερίδα Documento, αλλά και στον ιστότοπο documentonews επιχειρείτε για μία ακόμα φορά να υποστηρίξετε το νέο σας κατασκεύασμα, ότι δήθεν εγώ παρέμεινα διαχειρίστρια της γαλλικής εταιρείας, στην οποία συμμετείχα και ότι ουδέποτε μεταβίβασα τις μετοχές, που διατηρούσα, στην ανωτέρω εταιρεία, προκειμένου να με κατηγορήσετε ότι δήθεν υπέβαλα ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»), στην οποία δε συμπεριέλαβα τις επίμαχες μετοχές.
Το τελευταίο αυτό δημοσίευμα αποτελεί συνέχεια μόνο του πολέμου λάσπης, που έχετε κηρύξει σε βάρος εμού και του συζύγου μου επικαλούμενοι έγγραφα, τα οποία για πολλοστή φορά αναγνώσετε επιλεκτικά και ερμηνεύετε κατά το δοκούν.
Ωστόσο όπως καλά γνωρίζετε, το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και στοχεύει στην πολιτική υποβάθμιση του συζύγου μου δια του προσωπικού διασυρμού μου.

Επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψω να με διασύρετε προσωπικά μέσω προσβλητικών και ψευδών αναφορών και να προβαίνετε συστηματικά στην σπίλωση της προσωπικότητας μου μέσω αναπαραγωγής ψευδών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών, όπως αυτών που ανερυθρίαστα διαδώσατε με τα παρακάτω δημοσιεύματα...

Να απόσχετε άμεσα και δια παντός από οποιαδίποτε παρεμφερή αναφορά στο πρόσωπό μου και από οποιαδήποτε εκ νέου διάδοση προσβλητικών και διαφημιστικών ισχυρισμών σε βάρος της προσωπικότητάς μου.
Να προβείτε άμεσα σε επανόρθωση της προσβολής μου, φροντίζοντας αμελλητί, μετά τη λήψη της παρούσας, για την αφαίρεση των ανωτέρω ψευδών, προσβλητικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων τόσο από το διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας σας, όσο και από τους λογαριασμούς που διατηρείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.
Να δημοσιεύσετε επανορθωτικό κείμενο...
Αλλιώς, σας δηλώνω, επιφυλασσόμενη παντός νόμιμου δικαιώματός μου, ότι θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια, προς υπεράσπιση της τιμής, της ακεραιότητας, του κύρους και της αξιοπιστίας μου και αποκατάσταση της βλάβης που έχω υποστεί και θα υποστώ από την προσβλητική σας συμπεριφορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ