ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις

Βουλή: Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων τόσο επί της ουσίας των διατάξεων όσο και για τη διαδικασία που επελέγη, ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να ζητούν την απόσυρσή του.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επελέγησαν και ζήτησαν να συνεχιστεί η επεξεργασία του μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου, καθώς αυτή την εβδομάδα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι φορείς.

«Το νομοσχέδιο θίγει το δημόσιο σύστημα ασφάλισης εις βάρος εργαζομένων» ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και έκανε λόγο για αντικοινοβουλευτική μεθόδευση. «Ο τρόπος που εισάγεται το νομοσχέδιο είναι αντιστρόφως ανάλογος της σπουδαιότητας του, δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση στο νομοσχέδιο», είπε από την πλευρά του κι ο Γιώργος Μουλκιώτης από το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ μίλησε για νομοσχέδιο που είναι για τα σκουπίδια.

Τα αίματα άναψαν και λίγο αργότερα με αφορμή την πρόταση του εισηγητή της ΝΔ Περικλή Μαντά για τους φορείς που καλούνται προς ακρόαση, να συμπεριληφθούν επτά καθηγητές πανεπιστημίου.

«Θέλετε να έρθουν μια σειρά από καθηγητές που υποστηρίζουν τη θέση κυβέρνησης, αυτό είναι ακρόαση εμπειρογνωμόνων όχι ακρόαση φορέων που θα υποστούν τις συνέπειες του νομοσχεδίου», υποστήριξε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ