ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή ερώτηση Κωνσταντινόπουλου - Αμυρά για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής

Κοινή ερώτηση Κωνσταντινόπουλου - Αμυρά για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πράξη την απόφαση που πήραν στην πρόσφατη συνάντησή τους Γεννηματά- Θεοδωράκης για κοινό βηματισμό σε ζητήματα που συμφωνούν, κάνουν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, καταθέτοντας κοινή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Οι δύο βουλευτές στην ερώτηση τους προς τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται στην ανάγκη αξιοποίησης της ραγδαίας ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κοινή πρωτοβουλία των δύο βουλευτών προέκυψε από την αγωνία τους –όπως επισημαίνουν- για τη μετανάστευση χιλιάδων νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, που στερεί τους ίδιους από τις εστίες τους, αλλά και την πατρίδα μας από ένα τεράστιο και δυναμικό ανθρώπινο κεφάλαιο.

Στην ερώτηση τους τονίζουν και την ανησυχία τους για την φυγή ή την απώθηση επενδύσεων από τη χώρα, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως μόνο οι επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, θα μπορούσαν να φέρουν την ανάπτυξη και μία βιώσιμη λύση του ασφαλιστικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ