ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Λήψη μέτρων για τις διαδηλώσεις των αρνητών του εμβολίου

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Λήψη μέτρων για τις διαδηλώσεις των αρνητών του εμβολίου
ΙΝΤΙΜΕ

Επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς απέστειλε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν οι αρνητές των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, εκφράζει έντονα την ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται, καθώς κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων αυτών δεν τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το αίτημα απευθύνεται προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Επικρατείας, στην Πολιτική Προστασία και στον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η περιφερειακή Αρχή σταθερά τάσσεται πάντοτε υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας της συνάθροισης, καθώς και του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, όπως αναφέρει, «λόγω ακριβώς της συχνότητας, έχουμε να κάνουμε με μια εκδήλωση – δήλωση που έχασε τον συμβολικό της χαρακτήρα και πέρασε πλέον στην υπονόμευση του αγώνα ανάτασης που δίνουμε».

Κατά τον περιφερειάρχη, αυτές οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στο τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου για παράδειγμα, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και με τη μη τήρηση των σχετικών μέτρων ατομικής προστασίας που παρατηρείται σε αυτές, αυξάνουν κατακόρυφα το κίνδυνο των κρουσμάτων και τις καθιστούν δυνητικές υγειονομικές βόμβες.

«Τόσο η δημόσια υγεία όσο και η οικονομία μας δεν αντέχουν τις συνέπειες της ανευθυνότητας και η προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας που υπεύθυνα και συντεταγμένα αγωνίζονται για την κοινωνική ευημερία και συνοχή αξίζουν προστασίας, αφού αυτών οι υπεύθυνες συμπεριφορές, μόνον, μπορούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την αγωνία που βιώνουμε», υπογραμμίζει ο κ. Χατζημάρκος.

Υπογραμμίζει δε πως «όσο και αν προσεγγίζουμε με αισθήματα αγάπης την – οφειλόμενη σε παραπληροφόρηση – άρνηση ορισμένων συμπολιτών μας στον εμβολιασμό, άλλο τόσο τρομάζουμε μπροστά στις πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες που ο τόπος μπορεί να υποστεί και φυσικά δεν θα δεχθούμε το νησί της Ρόδου και η τοπική του αγορά να γίνει έρμαιο μιας μερίδας αρνητών της πραγματικότητας και της επιστημονικής αλήθειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ