Διευκρινίσεις ΚΚΕ για πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα
Διευκρινίσεις για το πόθεν λέσχες του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, έδωσε ο Περισσός.
Όπως αναφέρεται, «ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.
Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο "Πόθεν Έσχες" όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κλπ -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης "Πόθεν Έσχες".
Η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γιa αυτό και η αρμόδια επιτροπή της Bουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών.
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονου από την περιοχή της Αττικής
18:33
Δύο νεκροί από αμερικανικό πλήγμα σε σκάφος στον Ειρηνικό ύποπτο - Ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών(vid)
18:26
Η THEON συνάπτει δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της γαλλικής MERIO
18:23
Global Sumud Flotilla: Μέχρι 10 Μαΐου παρατείνει το Ισραήλ την κράτηση των δύο ακτιβιστών
18:12