ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Ευθύνες στην Τουρκία για το ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης

Μηταράκης: Ευθύνες στην Τουρκία  για το ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Michael Varaklas

Ευθύνες στην Τουρκία για το ναυάγιο ανοικτά της Μυτιλήνης σήμερα το πρωί το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αγνοούνται ακόμα και τώρα τρεις άνθρωποι, επέρριψε ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Μαρίας Κομνηνάκα από το ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις κινήσεις της γειτονικής χώρας.

«Η Τουρκία σήμερα το πρωί επέτρεψε κατά παράβαση των υποχρεώσεων της σε μια βάρκα με 13 ανθρώπους να ξεκινήσει από τις ακτές της. Δεν τη διέσωσε στα τουρκικά ύδατα και αναγκάστηκε η ελληνική ακτοφυλακή να εισέλθει στα τουρκικά ύδατα να διασώσει δέκα ανθρώπους και να αγνοούνται ακόμα τρεις. Μέχρι την ώρα που μπήκα στη Βουλή δεν είχα ενημέρωση ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε στις κλήσεις», είπε ο Νότης Μηταράκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μείωση των προσφυγικών ροών που φτάνει το 96% αλλά και τη μείωση των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, επισημαίνοντας πως «δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι πύλη εισόδου», καθώς η Ελλάδα είναι υπέρ της νόμιμης μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων και δεν θα επιτρέψει στους λαθρέμπορους και στους λαθροδιακινητές να καθορίζουν ποιοι θα μπαίνουν στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ