ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ για τις συκοφαντίες σε Πολάκη για το πόθεν έσχες του

ΣΥΡΙΖΑ: Καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ για τις συκοφαντίες σε Πολάκη για το πόθεν έσχες του
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για την ανακοίνωση που εξέδωσε και τα ερωτήματα που έθεσε σχετικά με το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ για τις συκοφαντίες προς τον κ. Πολάκη αναφορικά με το πόθεν έσχες του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μπορεί άραγε να δώσει επιτέλους εξίσου πλήρεις και πειστικές απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για τη γαλλική εταιρεία που κρύβει για πέμπτο χρόνο από το δικό του πόθεν έσχες; Η έστω οι υπουργοί του, που αν αθροίσεις τα δάνεια τους, όπως φαίνονται στα πόθεν έσχες τους, με τα χρέη τής ΝΔ στις τράπεζες πλησιάζουν το μισό δισ. ευρώ;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Όσο και να εκλιπαρεί για προστασία τα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης για να θάβουν την παρανομία του, να είναι σίγουρος ότι θα λογοδοτήσει».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, το πόθεν έσχες που κατέθεσε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης δημιουργεί σειρά ερωτημάτων καθώς όπως προκύπτει από τη δήλωσή του η εταιρεία της συζύγου του που λειτουργεί από το 2004 δηλώθηκε πρώτη φορά το 2019.

«Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία» σημειώνει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα το κυβερνών κόμμα επανέρχεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης είναι ανεμβολίαστος και τον καλεί να απαντήσει αν το γνωρίζουν αυτό οι ασθενείς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δεν είχαμε καμία διάθεση να σχολιάσουμε τα όσα, με το γνωστό ύφος που τον χαρακτηρίζει, γράφει ο κ. Πολάκης. Αλλά πραγματικά, μετά και τη σημερινή του ομολογία, προκύπτει σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν.

Ο κ. Πολάκης που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία…

Και κάτι ακόμη: Με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης μας γνωρίζει ότι είναι «γενικός χειρούργος» (προφανώς κατά το κακούργος, πανούργος κλπ) και όχι «χειρουργός», μπορεί να μας πει αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι είναι ανεμβολίαστος όπως ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει; Φανταζόμαστε ότι ο λαλίστατος κ. Πολάκης θα βρει το χρόνο να απαντήσει (φυσικά με το γνωστό του ύφος)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ