ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ας αφήσει κατά μέρος ο κ. Πολάκης τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως

ΝΔ: Ας αφήσει κατά μέρος ο κ. Πολάκης τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο «κόκκινο» είναι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη. 

«Ο κ. Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και καλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα.

«Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής;», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ και καταλήγει:

«Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού».

Μπούρας για πόθεν έσχες Πολάκη

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάσης Μπούρας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ανέφερε τα εξής:

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ' όλους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο. Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα.

Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020.

Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του. Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η επιτροπή έθεσε τη δήλωσή του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021».

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ

«Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα στη ΝΔ για τις συκοφαντίες προς τον κ. Πολάκη αναφορικά με το πόθεν έσχες του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μπορεί άραγε να δώσει επιτέλους εξίσου πλήρεις και πειστικές απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για τη γαλλική εταιρεία που κρύβει για πέμπτο χρόνο από το δικό του πόθεν έσχες; Η έστω οι υπουργοί του, που αν αθροίσεις τα δάνεια τους, όπως φαίνονται στα πόθεν έσχες τους, με τα χρέη τής ΝΔ στις τράπεζες πλησιάζουν το μισό δισ. ευρώ;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Όσο και να εκλιπαρεί για προστασία τα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης για να θάβουν την παρανομία του, να είναι σίγουρος ότι θα λογοδοτήσει».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, το πόθεν έσχες που κατέθεσε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης δημιουργεί σειρά ερωτημάτων καθώς όπως προκύπτει από τη δήλωσή του η εταιρεία της συζύγου του που λειτουργεί από το 2004 δηλώθηκε πρώτη φορά το 2019.

«Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία» σημειώνει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα το κυβερνών κόμμα επανέρχεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης είναι ανεμβολίαστος και τον καλεί να απαντήσει αν το γνωρίζουν αυτό οι ασθενείς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δεν είχαμε καμία διάθεση να σχολιάσουμε τα όσα, με το γνωστό ύφος που τον χαρακτηρίζει, γράφει ο κ. Πολάκης. Αλλά πραγματικά, μετά και τη σημερινή του ομολογία, προκύπτει σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν.

Ο κ. Πολάκης που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία…

Και κάτι ακόμη: Με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης μας γνωρίζει ότι είναι «γενικός χειρούργος» (προφανώς κατά το κακούργος, πανούργος κλπ) και όχι «χειρουργός», μπορεί να μας πει αν γνωρίζουν οι ασθενείς του ότι είναι ανεμβολίαστος όπως ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει; Φανταζόμαστε ότι ο λαλίστατος κ. Πολάκης θα βρει το χρόνο να απαντήσει (φυσικά με το γνωστό του ύφος)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ