ΚΙΝΑΛ για πυρκαγιά στην Αχαΐα: Αποδείχθηκε η ανικανότητα του επιτελικού κράτους
«Στη Ζήρια αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους. Με επικίνδυνες συνέπειες για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και το περιβάλλον» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του για την μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα ενώ κάνει λόγο για λάθη και επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης.
«Όσο και αν ο αρμόδιος υπουργός -εκτός πραγματικότητας- τα βρίσκει όλα καλά, η αλήθεια αποδεικνύει την απόλυτη έλλειψη σχεδίου και τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού συστήματος, με εγκληματικές διαστάσεις.
Τα λάθη στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και η ανεπάρκεια εναέριων μέσων, οδήγησαν στις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:
«Οι ευθύνες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να τις αποκρύψει, παρά τις αποσπασματικές μα φιλότιμες ενέργειες των πυροσβεστών, που ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν.
Η πολιτική προστασία σε μια εποχή μεγάλων κινδύνων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα και μικροπολιτικές λογικές».
Αγρότες: Στο τραπέζι πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη χωρίς τα τρακέρ
20:04
Δολοφονία 37χρονης από πράκτορα του ICE: «Καρφιά» του Δημάρχου Μινεάπολης για τις έρευνες
19:57
Φλώρινα: Σε χειμερινό λήθαργο στις φωλιές τους οι αρκούδες στο Νυμφαίο
19:48
Ουκρανία: Επιστολή παραίτησης κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας Ντένις Σμιχάλ
19:40