ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά Αχαΐα - Ελληνική Λύση: Πρόταση νόμου για απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Αχαΐα

Φωτιά Αχαΐα - Ελληνική Λύση: Πρόταση νόμου για απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Αχαΐα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πρόταση νόμου, με την οποία θα απαγορεύεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών τόσο στις καμένες εκτάσεις της Αχαΐας όσο και ολόκληρης της Ελλάδας, πρόκειται να καταθέσει η Ελληνική Λύση, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της και σημειώνει: «Εκεί, από την στάση των άλλων κομμάτων, θα φανεί και ποιοι παίζουν σκοτεινά παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως «η πύρινη λαίλαπα που χτυπά τον νομό Αχαΐας επιτείνει το πρωτοφανές κύμα πυρκαγιών που χτυπά την πατρίδα μας».

Επισημαίνεται επίσης ότι «ήδη το 2021 έχουμε αύξηση 300% στις καμένες εκτάσεις και 160% στις δασικές πυρκαγιές» και αναφέρει ότι κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Αχαΐας, «ώστε να εγγυηθεί ότι οι ανάγκες των πληγέντων θα παρατεθούν αυτούσιες και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Πρόεδρος κοινότητας Καμαρών: Μετράμε τις πληγές μας

Για την πρώτη μέρα μετά τη μεγάλη φωτιά μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών Αιγιαλείας, Παναγιώτης Περλέγκας.

Ο κ. Περλέγκας είπε χαρακτηριστικά «Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε με υπομονή και μετράμε τις πληγές μας από την μεγάλη φωτιά».

Όπως εξηγεί, «υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή, με αποτέλεσμα οι αγρότες να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές».

Όσον αφορά στις κατοικίες, ο Παναγιώτης Περλέγκας, λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «ευτυχώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει κάποιο σπίτι που να είναι καμένο, εκτός από ένα, που έχει υποστεί ζημιές στην κεραμοσκεπή».

Σχετικά με τις υποδομές, ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρει ότι «η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται συνεχώς και επαναφέρουν σταδιακά το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις».

Φωτιά Αχαΐα: Εικόνες καταστροφής - Παρανάλωμα του πυρός δεκάδες σπίτια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ