ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Απορρίπτονται οι αιτιάσεις σχετικά με περιστατικό πυροβολισμών στον Έβρο

ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Απορρίπτονται οι αιτιάσεις σχετικά με περιστατικό πυροβολισμών στον Έβρο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Απάντηση σε ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι υπήρξε περιστατικό με νεκρό άνδρα από πυροβολισμούς στον Έβρο, στην τουρκική πλευρά των συνόρων έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, απορρίπτοντας πλήρως όλες τις αιτιάσεις της Άγκυρας.

Είχε προηγηθεί διάβημα της τουρκική πλευράς, καλώντας για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Είχε προηγηθεί σειρά δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο, στα οποία αναφερόταν ότι ένας 43χρονος Τούρκος σκοτώθηκε από πυρά που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα της τουρκικής Sabah της Yeni Safak ανέφεραν ότι το περιστατικό σημειώθξηκε το Σάββατο κοντά στο χωριό Ανταρσάρχανλι της Ανδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το μεθοριακό ελληνικό χωριό των Λαγυνών, στις όχθες του Έβρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ