ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν αποπομπή της Συρεγγέλλα μετά τη δήλωση για τις γυναικοκτονίες

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν αποπομπή της Συρεγγέλλα μετά τη δήλωση για τις γυναικοκτονίες
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσαν τη Δευτέρα οι δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας, Μαρίας Συρεγγέλα, με αφορμή το νέο περιστατικό γυναικοκτονίας στη Δάφνη, ζητώντας, μάλιστα, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να την αποπέμψει από την κυβέρνηση.

Η κυρία Συρεγγέλα είχε μιλήσει νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open και αναφερόμενη στο θέμα, είπε χαρακτηριστικά: «Αύξηση έχουμε στις καταγγελίες και όχι στις γυναικοκτονίες. Δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση, αλλά στις καταγγελίες βίας».

Παράλληλα, συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με άλλες χώρες, λέγοντας ότι «είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες».

Για «χυδαιότητα» της υφυπουργού Εργασίας όσον αφορά τις δηλώσεις της για το νέο περιστατικό γυναικοκτονίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας την απομάκρυνσή της.

«Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια μάλιστα για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «έφτασε στο σημείο να πει πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες!».

«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κ. Συρεγγέλα από την θέση της», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις Συρεγγέλα μετά το 9ο λεπτό

Έγκλημα Δάφνη - Η ομολογία του συζυγοκτόνου: «Φοβόταν και κλειδωνόταν στα δωμάτια η γυναίκα μου»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ