ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ς ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Αυτοψία στην πυρόπληκτη περιοχή της Ζήριας πραγματοποιεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος εκλέγεται στην Αχαΐα.

Οι δυο τους βρίσκονται αυτή την ώρα στο δημαρχείο του δήμου Αιγιαλείας και πραγματοποιούν συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τους επικεφαλής των τοπικών δημοτικών παρατάξεων. Ακολούθως θα μεταβούν στην πυρόπληκτη περιοχή στη Ζήρια, θα συνομιλήσουν με τα μέλη της ΕΜΑΚ και στις 13:30 θα βρεθούν στο δημαρχείο Ερυμάνθου για να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο Θεόδωρο Μπαρή και τους εκεί επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες φωτιές στην Αχαΐα, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, «το κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην Αχαΐα, κατόπιν συνεννόησης και εντολής του πρωθυπουργού, προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για την ανακούφιση των πληγέντων, είτε είναι νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις είτε αγρότες».

«Όσον αφορά το υπουργείο Εσωτερικών», συνέχισε, «σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχωρούμε στην καταγραφή των αναγκών κοινωνικής προστασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ