ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Την Τρίτη σπάσαμε το ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας

Σκρέκας: Την Τρίτη σπάσαμε το ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας
ΙΝΤΙΜΕ

«Δεν έχουμε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση που να εξαρτάται από την πρόκληση της πυρκαγιάς» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και διευκρίνισε πως παραμένει η μεγάλη πίεση προς το σύστημα που έχει να κάνει με την πολύ αυξημένη ζήτηση.

«Προχθές σπάσαμε ρεκόρ όλων των εποχών με 8.800 μεγαβατώρες (MWh) ζήτηση τις ώρες της μεσημεριανής αιχμής» επισήμανε.

Το λεκανοπέδιο τροφοδοτείται κανονικά από τις γραμμές υψηλής και υπερυψηλής τάσης ενημέρωσε και διευκρίνισε πως «το σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα αλλά πιέζεται εξαιτίας και του παρατεταμένου καύσωνα».

Συγκεκριμένα σημείωσε στην ΕΡΤ πως «προχθές το βράδυ στη διάρκεια της πυρκαγιάς έξι γραμμές μέσης τάσης είχαν βγει εκτός λειτουργίας. Αυτές τροφοδοτούσαν περίπου 50.000 νοικοκυριά. Νωρίς τα ξημερώματα αποκαταστάθηκαν οι πέντε από τις έξι και αυτή τη στιγμή γίνεται μια τιτάνεια προσπάθεια από περισσότερους από 300 τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν την έκτη γραμμή, που περιλαμβάνει 230 κολώνες, 33 μετασχηματιστές, 30 χιλιόμετρα χαμηλής τάσης και 10 χιλιόμετρα υψηλής τάσης».

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες κυρίως τις ώρες της βραδινής αιχμής 18:00-22:00 να μην χρησιμοποιούν συσκευές μαγειρέματος, να μην ανοίγουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και να διατηρούν σε σταθερή θερμοκρασία τον κλιματισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ