ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρες στη βουλή στην ακρόαση Παρασκευόπουλου-Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Τσατάνη

Κόντρες στη βουλή στην ακρόαση Παρασκευόπουλου-Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Τσατάνη
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

Ένταση, κόντρες που οδήγησαν σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης και υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν και στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής, όπου συνεχίστηκε η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Τσατάνη.

Οι πρώτοι διαξιφισμοί ήρθαν όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να συζητηθούν οι πρόσφατες αποκαλύψεις των Wikileaks για την υποκλοπή της συνομιλίας δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ στην επιτροπή, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ.

Το αίτημα απορρίφθηκε, αφού κανένα κόμμα δεν συμφώνησε, ενώ η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι κανείς δεν έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι έκανε τις υποκλοπές. «Σε μια δορυφορική εποχή είναι δυνατόν να αναρωτιέστε ποιος παρακολουθεί ποιον;», διερωτήθηκε και έψεξε τους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι «κάνουν σαν παιδάκια».

«Αντί να πουν όλοι και κυρίως οι βουλευτές της συμπολίτευσης να εξετάσουμε το θέμα, αρνούνται και δίνεται η εντύπωση ότι σχεδόν επιχαίρουμε που συνέβη αυτό», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που επιτέθηκε με δριμύτητα
στην κυβέρνηση ότι έχει επιφέρει τεράστια βλάβη στην οικονομία και ότι σημειώνεται οπισθοχώρηση εδώ και 15 μήνες.

Κατά τ’ άλλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεσμεύθηκε να καταθέσει στη Βουλή όλα τα έγγραφα που έχει στη διάθεση του για την υπόθεση Τσατάνη και τα οποία –όπως είπε- τον δικαιώνουν, ενώ εκθέτουν κάποιους ανεπανόρθωτα.

Υποστήριξε πως εάν η εισαγγελέας Εφετών έφθασε στο σημείο να μαγνητοφωνεί τη συνομιλία τους «θα αλλάξει χώρα» και παραδέχθηκε πως μετά την συνάντηση που είχαν επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ