ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Τελικά τα Canadair βρέθηκαν, τα έψαχναν οι πολίτες εδώ και μέρες

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Τελικά τα Canadair βρέθηκαν, τα έψαχναν οι πολίτες εδώ και μέρες

«Τα έψαχναν οι πολίτες της χώρας μας εδώ και αρκετές ημέρες, που καίγονται οι περιουσίες τους στην Αν. Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία, στην Μάνη, στην Αρκαδία. Τα ψάχνουν ακόμη σήμερα στην Εύβοια και στην Ηλεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair στην Ελευσίνα.

«Τελικά τα Canadair βρέθηκαν…» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας ότι «τα ανακάλυψε ο κ. Μητσοτάκης στην Ελευσίνα, όπου φανταζόμαστε ότι θα είναι κρυμμένα και τα υπόλοιπα από τα 74 (;;;;) αντιπυρικά αεροσκάφη που μας ενημέρωσε ο κ. Σκέρτσος ότι διαθέτουμε» και, μεταξύ άλλων, καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια την ώρα της καταστροφής».

Όπως σημειώνει, «αντί της Ελευσίνας για να πει σε όλους τους πολίτες της χώρας μας να μην πιστεύουν τα μάτια τους που δε βλέπουν αεροπλάνα να επιχειρούν, καλό θα ήταν να επισκεφθεί την Εύβοια, την Ηλεία ή την Ανατολική Αττική και να μιλήσει με πολίτες, δημάρχους ή έστω με περιφερειάρχες του κόμματος του για να τον ενημερώσουν».

«Επαναφέρουμε λοιπόν τα ερωτήματα και θα τα επαναφέρουμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ μέχρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει υπεύθυνα και με ειλικρίνεια:

-Ποιο είναι το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των πυρκαγιών;

-Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν, ποιες ώρες, σε ποιες περιοχές, και ποια η διασπορά τους στη χώρα;», συνεχίζει και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την σκληρή οδυνηρή πραγματικότητα, χωρίς το παραμικρό σχέδιο για την αντιμετώπισή της».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ