ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Η Βουλή να υιοθετήσει τα παιδιά του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του

Γεροβασίλη: Η Βουλή να υιοθετήσει τα παιδιά του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, έστειλε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη με την οποία ζητά να ληφθεί μέριμνα για να υιοθετηθούν από το Κοινοβούλιο τα ανήλικα τέκνα του πεσόντος εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα.

«Σε συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων για την "υιοθεσία" των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, σας καλούμε όπως με ενέργειές σας "υιοθετηθούν" - τύχουν οικονομικής στήριξης από την Βουλή των Ελλήνων τα ανήλικα τέκνα του πεσόντος στο καθήκον, εθελοντή Πυροσβέστη, Βασίλη Φιλώρα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο πύρινο μέτωπο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία την 6η Αυγούστου 2021», αναφέρει η κυρία Γεροβασίλη στην επιστολή της.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Nοσοκομείου ΚΑΤ, στις 14:00 της 6ης Αυγούστου, «διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Ποιος ήταν ο 38χρονος εθελοντής

Ο 38χρονος ήταν συνεργάτης της ομάδας UPStories, η οποία τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Ο καλός μας φίλος, στενός συνεργάτης και πάντα γελαστός Βασίλης Φιλώρας έσπευσε εθελοντής για την διάσωση περιουσιών και η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος του στέρησε την ζωή.

Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν μόλις 38 ετών. Πατέρας 2 παιδιών και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας.

Κορυφαίος τεχνικός στο χώρο των drone και εξειδικευμένος χειριστής και εκπαιδευτής.

Ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και πάντα φιλότιμος έσπευσε σε βοήθεια μαζί με άλλους φίλους του για απεγκλωβισμό ανθρώπων στην περιοχή, όπου μόλις είχε ξεκινήσει η απομάκρυνση ηλικιωμένων, παιδιών και ζώων έπεσε όμως σε παγίδα θανάτου στο λαβύρινθο της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Βαρύ συρμάτινο καλώδιο αποκολλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον θώρακα.

Διακομίστηκε χωρίς αισθήσεις στο ΚΑΤ. Εκεί για 70 λεπτά έγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ καλέ μας φίλε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ