ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνεται η προεκλογική "μάχη" στη ΝΔ με "πυρά" κατά του Τσίπρα

Εντείνεται η προεκλογική "μάχη" στη ΝΔ με "πυρά" κατά του Τσίπρα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική "μάχη" στη Νέα Δημοκρατία με τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος να χρησιμοποιούν τις περιοδείες τους για να εξαπολύσουν "πυρά" προς την κυβέρνηση για τις επιλογές της.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε αποψινή του ομιλία στη Λαμία και αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε ότι "λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του" ο Αλέξης Τσίπρας "παίζει με τη φωτιά και με τα εθνικά μας συμφέροντα", μετατρέποντας όπως είπε την Ελλάδα σε "αποθήκη ψυχών".

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της επιτακτικής αναμόρφωσης της Νέας Δημοκρατίας καθώς εκτίμησε πως "είναι λάθος να υποστηρίζουν ορισμένοι ότι πρέπει να περιμένουμε τον κ. Τσίπρα να πέσει από μόνος του επειδή απλώς θα διαχειριστεί πληθώρα δύσκολων μέτρων" και πως εάν το κόμμα δεν αναμορφωθεί "οι πολίτες θα μας προσπεράσουν μόλις αντιληφθούν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και θα στραφούν σε εντελώς διαφορετική πλευρά, επιλέγοντας το δρόμο της αποχής ή κόμματα διαμαρτυρίας".

"Αυτή η παράταξη έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Η παράταξή μας είναι φτιαγμένη για να τολμά, να γκρεμίζει, να κερδίζει μάχες και να ανοίγει δρόμους", είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σημερινές του δηλώσεις στο Επιμελητήριο Εύβοιας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός, ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές, έχει ήδη φθαρεί και κρίνεται ανεπαρκής να διαχειριστεί την επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για "έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και αμήχανο" και ο οποίος για βασικά θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, "ταλαιπωρεί εδώ και δύο μήνες ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να μπορεί να δώσει λύση".

Για τη ΝΔ είπε πως την επομένη των εκλογών θα είναι ενωμένη και πιο ισχυρή προσθέτοντας πως, όσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο πιο ισχυρή εντολή θα δώσουν στον επόμενο αρχηγό να αλλάξει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα σήμερα, δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τα Χανιά και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη. Κατηγόρησε ειδικότερα τον πρωθυπουργό ότι κορόιδεψε ιδιαίτερα τους Κρητικούς καθώς δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις του.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας κανονικά πρέπει να φύγει άμεσα, αλλά και πως λόγω της κρισιμότητας αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα και πρέπει να αναζητηθεί ο κατάλληλος χρόνος.

Το βράδυ της Παρασκευής από το Ηράκλειο υπογράμμισε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν λάθος. "Δεν φαίνεται μπροστά μας ελπίδα, αντιθέτως φαίνεται ένα πολύ ζοφερό μέλλον. Τώρα σιγά-σιγά τα ψέματα αποκαλύπτονται και ο πιο φανατικός μας αντίπαλος καταλαβαίνει ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ως προς το αποτέλεσμα ήταν ένα λάθος και ως προς τη διενέργεια ήταν ένα έγκλημα".

Από τη μεριά του, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με μηνύματά του στο twitter τόνισε ότι η ΝΔ δεν ήταν ούτε μνημονιακή ούτε αντιμνημονιακή, αλλά και πως "το μνημόνιο ήταν μια αναγκαία πολιτική ώστε η χώρα να βγει από τη κρίση".

Για το μεταναστευτικό, σε άλλη του ανάρτηση τόνισε ότι θέλει λύση και όχι μετάθεση ευθυνών, όπως κάνει ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι "οι νέοι φόροι και οι αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών δεν οδηγούν σε περισσότερα έσοδα, πνίγουν τον πολίτη και θα ενισχύσουν τη φοροδιαφυγή".

"O κ. Τσίπρας θα στέλνει κάθε μήνα το λογαριασμό των σκληρών μέτρων στους πολίτες αλλά ποτέ δεν θα φταίει αυτός, πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι", έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ