ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 12.00 η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα - Πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές

Στις 12.00 η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα - Πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιχειρήσει μια συνολική αποτίμηση της διαχείρισης της κατάστασης και να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις.

Ο κ. Τσίπρας θα κατηγορήσει επίσης την κυβέρνηση ότι κρύφτηκε εδώ και μια εβδομάδα, ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος παραμένει εξαφανισμένη και ενημερώνει μόνο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δεν απαντά σε ερωτήσεις, όπως θα αναφέρει. Θα επικρίνει, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «σκηνοθετημένο διάγγελμα».
Ο κ. Τσίπρας θα εστιάσει και στις ευθύνες του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, με δεδομένο ότι «υπήρχε σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ, στα συρτάρια, και μάλιστα οργανωμένο, από το 2019, όπως υπενθυμίζουν υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων, το οποίο η παρούσα κυβέρνηση αγνόησε παντελώς.

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να προκαλεί την κοινωνία με την επικοινωνία», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει «απολύτως έξω από το κλίμα της κοινωνίας και αμετανόητο».

«Για άλλη μια φορά, με την τραγωδία σε εξέλιξη, μίλησε για τον εαυτό του και τις δήθεν μεγάλες του επιτυχίες. Έχρισε ξανά τον εαυτό του νικητή στην μάχη με την πανδημία, αλλά δεν είπε κουβέντα για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους στις τελευταίες πυρκαγιές. Μια κατάρρευση που όλοι παρακολουθήσαμε σε απευθείας μετάδοση», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και σχολιάζει: «Ζήτησε συγνώμη, επειδή έτσι του ζήτησαν οι επικοινωνιολόγοι αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο. Γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος την πιστεύει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ