ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρκαγιές - Πελώνη: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων - Προχωράμε με αποζημιώσεις

Πυρκαγιές - Πελώνη: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων - Προχωράμε με αποζημιώσεις
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, για τις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε για πάνω από μια εβδομάδα τη χώρα.

Σημείωσε παράλληλα πως τα κυβερνητικά στελέχη δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα από αυτό που έγινε και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι όλες οι παραιτήσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών είναι πάντα στο συρτάρι του πρωθυπουργού, ενώ για τον κ. Χαρδαλιά επεσήμανε ότι «έχει υπερβάλει εαυτόν». Όπως είπε, είναι πολύ εύκολο να κρίνει κάποιος απ’ έξω.

Ακόμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση για τη μάχη με τα πύρινα μέτωπα, ενώ σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, εξήγησε ότι δεν πετούν όλα ταυτόχρονα και σε συνθήκες πυκνού καπνού.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις, η κα Πελώνη τόνισε πως «τα υπουργεία δούλευαν όλες αυτές τις μέρες για να προχωρήσουμε τάχιστα».

Για το πακέτο στήριξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές, που ανακοινώθηκε χθες, ανέφερε ότι το στοίχημα είναι να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα γρήγορα στον χειρισμό αυτής της κρίσης.

Τέλος, τόνισε ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις πυρκαγιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ