ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Αντί για αποζημιώσεις, θα βρεθούν χρεωμένοι οι πυρόπληκτοι

Ηλιόπουλος: Αντί για αποζημιώσεις, θα βρεθούν χρεωμένοι οι πυρόπληκτοι
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά, δεν επιθυμούν να σταματήσουν την καταστροφή» επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή τα μέτρα στεγαστικής αρωγής στους πυρόπληκτους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το 20% της αποζημίωσης για τα σπίτια που κάηκαν θα είναι άτοκο δάνειο. Και επισημαίνει «Δηλαδή ένας άνθρωπος που έχασε τους κόπους μιας ζωής μπορεί να βρεθεί να χρωστάει και 30χιλ στο κράτος».

Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Αντί για πραγματικές αποζημιώσεις η κυβέρνηση θα δίνει δάνεια; Το 20% της στεγαστικής αρωγής θα αποτελεί άτοκο δάνειο. Δηλαδή ένας άνθρωπος που έχασε τους κόπους μιας ζωής μπορεί να βρεθεί να χρωστάει και 30χιλ στο κράτος. Δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά, δεν επιθυμούν να σταματήσουν την καταστροφή».

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων .
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τρία χρόνια (2021,2022, 2023) για τα μη κατοικήσιμα ακίνητα, απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από το επιστρεπτέο μέρος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, απαλλαγή φορολογικών, ασφαλιστικών, δανειακών υποχρεώσεων και διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς επίσης τα ποσά για την άμεση παροχή στεγαστικής συνδρομής, τα ποσά της προκαταβολής αποζημίωσης οικοσκευών και τις διαδικασίες για την καταβολή τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ