ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Δεν επετράπη η είσοδος του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη χώρα

Τουρκία: Δεν επετράπη η είσοδος του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη χώρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος, Γιώργου Βαρυθυμιάδη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Όπως καταγγέλλει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ο κ. Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επετράπη η είσοδος στην Τουρκία.

Στόχος της επίσκεψής του στην Τουρκία ήταν να παραστεί στην Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος τον Δεκαπενταύγουστο.

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές» αναφέρει η Ομοσπονδία στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ