ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιές: Στήριξη Σακελλαροπούλου σε Μπένο για την επόμενη μέρα στην Εύβοια

Φωτιές: Στήριξη Σακελλαροπούλου σε Μπένο για την επόμενη μέρα στην Εύβοια
INTIME/ ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Την αμέριστη υποστήριξή της στον επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας Σταύρο Μπένο εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε επικοινωνία που είχε μαζί του την Παρασκευή.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον Στ. Μπένο «την αμέριστη υποστήριξή της στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει», σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Προεδρίας.

Επιπλέον, «συζήτησε μαζί του για την επόμενη ημέρα και τα σχέδια ανάπλασης».

Τη σύσταση επιτροπής οικονομικής ανασυγκρότησης της Εύβοιας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής της οποίας ορίζεται ο τοπογράφος-μηχανικός, Σταύρος Μπένος.

Ο κ. Μπένος εξελέγη το 1978 δήμαρχος Καλαμάτας και επανεξελέγη άλλες δύο φορές στις εκλογές του 1982 και 1986. Η θητεία του συνδέθηκε με τους καταστρεπτικούς σεισμούς της Καλαμάτας το 1986 και την πολεοδομική ανασυγκρότησή της.

Η προσπάθεια πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Καλαμάτας βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (για την πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας), και από την EuropaNostra (για τη Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης).

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1990, και έχει διατελέσει υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και υπουργός Πολιτισμού, υπουργός Αιγαίου και υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη.

Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του ως υφυπουργός Εσωτερικών προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία περίπου 1.000 Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ.

Τον Απρίλιο του 2007 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική, στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ