ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΕΘΑ: Διευκρινίσεις για το μισθολόγιο μεταταγμένων υπαλλήλων

ΥΕΘΑ: Διευκρινίσεις για το μισθολόγιο μεταταγμένων υπαλλήλων
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διεκρινίσεις για το μισθολόγιο των μεταταγμένων υπαλλήλων έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Μουλκιώτης.

«Κατά τη μετάπτωση, διατηρήθηκαν ως είχαν και χωρίς αναπροσαρμογές, τόσο τα μισθολογικά κλιμάκια, όσο και το επίδομα υψηλής ευθύνης, εφ' όσον αυτό καταβαλλόταν, ενώ κατά τα λοιπά, τηρούνται τα προβλεπόμενα περί προσωπικής διαφοράς και μισθολογικής εξέλιξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση με θέμα: «Αποκατάσταση της άδικης αντιμετώπισης του μισθολογίου των μεταταγμένων υπαλλήλων» (σσ αφορά στο προσωπικό της διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ μαζί με τις περιφερειακές ηλεκτρονικές μονάδες που μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν. 4704/2020 (Α' 133)).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, επικαλούμενος την κείμενη νομοθεσία, παρατήρησε ότι «υφίσταται εκ του νόμου υποχρέωση, τυχόν μελλοντική αύξηση αποδοχών λόγω μισθολογικών κλιμακίων (ΜΚ) να μειώνει αντιστοίχως την προσωπική διαφορά της μισθοδοσίας του υπόψη προσωπικού. Περαιτέρω και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 46 του ν.4484/2017 (Α΄110), στο προσωπικό που υπηρετεί στην ΕΥΠ, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα υψηλού βαθμού ευθύνης και ασφάλειας, το οποίο για το υπόψη προσωπικό που μεταφέρθηκε στο ΥΠΕΘΑ, θα συμπεριληφθεί στην προσωπική διαφορά, σε εφαρμογή των καθοριζομένων στην παρ.4 του άρθρου 26 του ν. 4704/2020».

Τέλος γνωστοποίησε ότι «η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ, για την απρόσκοπτη υλοποίηση της υπόψη μισθοδοσίας και με απώτερο σκοπό την διασφάλιση των μηνιαίων αποδοχών του εν λόγω προσωπικού, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, έχει προβεί στην έκδοση σχετικών κατευθυντήριων οδηγιών εφαρμογής των προαναφερθέντων μισθολογικών διατάξεων από τα Γενικά Επιτελεία, χωρίς μέχρι τούδε να αναφερθούν σχετικά προβλήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ