ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση υπό τον Μητσοτάκη για την ανασυγκρότηση της B. Εύβοιας το απόγευμα με συμμετοχή Μπένου

Συνεδρίαση υπό τον Μητσοτάκη για την ανασυγκρότηση της B. Εύβοιας το απόγευμα με συμμετοχή Μπένου
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε σύσκεψη με θέμα την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας  θα προεδρεύσει το απόγευμα, στις 18:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρος Μπένος. 

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές αναφέρθηκε εκτενώς και στην επιτροπή ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και στην επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής.

Οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι το κράτος θα είναι δίπλα τους, είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η Επιτροπή Μπένου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ξεπερνά η καταστροφή την οικονομική επίπτωση από την πυρκαγιά, και ζήτησε βοήθεια «από έναν έμπειρο άνθρωπο που γνωρίζει να χτίζει ο ίδιος μέσα από συντρίμμια, προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας». Είπε ακόμη ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δυο επίπεδα. Πρώτον βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων αλλά και δεύτερον άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.

«Γνωρίζω τον κ. Μπένο καλά, έχω προσωπική άποψη, και την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθώ μαζί του για να βάλουμε μπρος τη μακροπρόθεσμη δουλειά ανάταξης της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής» είχε πει ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «θα έχουμε αντικειμενική εκτίμηση ζημιάς στον αγροτικό τομέα και θα στηρίξουμε τον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη γνώση να πετύχουμε την ανάταξη».

Το μεσημέρι, οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν ετέθησαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό.

Στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο πεδίο και το διαμορφούμενο νέο τοπίο στη διεθνή σκηνή.

Συζητήθηκε ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ