ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε πλέον ξέφραγο αμπέλι, δεν θα δεχθούμε παράτυπες ροές

Μηταράκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε πλέον ξέφραγο αμπέλι, δεν θα δεχθούμε παράτυπες ροές

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντά στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην ανακοίνωση του τμήματος Προσφυγικής - Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «αλλόκοτο "Μυστικό Δείπνο".. και μάλιστα χωρίς Χριστό», σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο νέων προσφυγικών ροών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να μας θυμίζει το παρελθόν του, με τα οδυνηρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Στο μεταναστευτικό οι επιπτώσεις ήταν ολέθριες για τα νησιά μας αλλά και τη χώρα γενικότερα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μηταράκης.

«Απαντάμε ξεκάθαρα, δεν είμαστε πλέον ξέφραγο αμπέλι, δεν θα δεχθούμε παράτυπες ροές», τονίζει.

«Λειτουργώντας από φέτος νέες κλειστές / ελεγχόμενες δομές, συνεχίζοντας τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο βάσει του διεθνούς δικαίου. Οι Έλληνες θυμούνται και συγκρίνουν την Ελλάδα του 2015 με τις ορδές μεταναστών, με την Ελλάδα του σήμερα», καταλήγει ο υπουργός Μετανάστευσης.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όπου συζητήθηκε ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης, ο κ. Μηταράκης σε δηλώσεις είπε ότι «θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα γίνει η χώρα μας πύλη εισόδου για παράτυπους Αφγανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη».

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα συζητήσει μόνο αν κάποια στιγμή αποφασίσει η Ευρώπη να γίνουν κάποιες νόμιμες μετεγκαταστάσεις ευπαθών ομάδων, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της αφού βρίσκονται στη χώρα 40.000 υπηκόοι Αφγανιστάν εκ των οποίων οι 20.000 είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και οι άλλοι 20.000 έχουν αιτηθεί ασύλου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δώσει συγκροτημένη απάντηση για το μεταναστευτικό» είπε σε σημερινές της δηλώσεις η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, η οποία επανέλαβε ότι η χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή «σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ