ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για arogi.gov.gr: Με μια αίτηση οι πολίτες ξεκινούν να ξαναχτίζουν τα σπίτια τους

Μητσοτάκης για arogi.gov.gr: Με μια αίτηση οι πολίτες ξεκινούν να ξαναχτίζουν τα σπίτια τους
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας  arogi.gov.gr για την οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων, αναφέρεται σε ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι άνοιξε πλατφόρμα arogi.gov.gr, όπου οι πυρόπληκτοι μπορούν να κάνουν αίτηση, για να εξασφαλίσουν άμεσα τους πρώτους πόρους υποστήριξης των οικιών ή των επιχειρήσεων τους.

«Η πλατφόρμα https://arogi.gov.gr έχει ανοίξει. Οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές μπορούν, με μία αίτηση, να εξασφαλίσουν άμεσα τους πρώτους πόρους υποστήριξης, ώστε να ξεκινήσουν το έργο της οικοδόμησης των σπιτιών τους ή της ανασυγκρότησης των επιχειρήσεών τους» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Η πλατφόρμα άνοιξε από την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 και όπως αναφέρει σχετικά ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης έχουν ήδη υποβληθεί 550 αιτήσεις που αφορούν όλες τις κατηγορίες της πρώτης αρωγής και αντιστοιχούν σε άμεση οικονομική ενίσχυση κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Η ροή συνεχίζεται, με την πρώτη πληρωμή να δρομολογείται για την Παρασκευή, σύμμφωνα με το κ. Τριαντόπουλο.

Οι πληγέντες από τις πυρκαγιές, από τις 27 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου, θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για αποζημίωση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως τις 30 Σεπτεμβρίου με βάση τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Για να μπείτε στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, κάντε κλικ εδώ

Στο βίντεο που ακολουθεί η κυβέρνηση δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση από τους πυρόπληκτους πολίτες των αιτήσεων αποζημίωσης και στήριξης στην πλατφόρμα arogi.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα: arogi.gov.gr: Οι δικαιούχοι πυρόπληκτοι, τα κριτήρια και πώς γίνεται η αίτηση για αποζημίωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ