ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογδάνος για προσφυγικές ροές από Αφγανιστάν: Ο Σασόλι να τους πάρει σπίτι του

Μπογδάνος για προσφυγικές ροές από Αφγανιστάν: Ο Σασόλι να τους πάρει σπίτι του
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατηγορηματικός ως προς τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στην πιθανή αύξηση των προσφυγικών ροών από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα ήταν σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ενόψει της επίσκεψης των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου, και σε ερώτηση κατά πόσο η στάση της κυβέρνησης εστιάζεται στην αποτροπή του μεταναστευτικού ή αν υπάρχει μια ανθρωπιστική διάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ο κ. Μπογδάνος απάντησε:

«Ο ανθρωπισμός με ξένα κόλλυβα τελείωσε και απευθύνομαι και στον κ. Σασόλι για παράδειγμα, τον αξιότιμο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει δεκτούς πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Εφόσον αναφέρεται σε μερικές εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες διερμηνείς ή συνεργάτες της ΕΕ έχει καλώς, αλλιώς θα μου επιτραπεί η έκφραση -και συγγνώμη- να τους πάρει σπίτι του».

«Όσον αφορά την Ελλάδα, η Ελλάδα έχει κατεβάσει ρολά» υπογράμμισε ο βουλευτής, τονίζοντας:

«Δεν χωράει στην Ελλάδα ούτε ένας παραπάνω Αφγανός».

«Και πρέπει να κάνουμε και μία επιθετική καμπάνια προς τους ανθρώπους σε αυτές τις χώρες που να πάνε σε άλλες χώρες, στο Πακιστάν, την Τουρκία, το Κατάρ. Να πάνε εκεί όπου εθνοτικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά ανήκουν», συνέχισε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η στάση μου για ορισμένους φαίνεται σκληρή, είναι όμως ξεκάθαρη. Ούτε ένας δεν χωράει πλέον, η Ελλάδα είναι αστακός, τα σύνορα χερσαία και θαλάσσια -διότι ναι υπάρχουν και θαλάσσια- είναι κλειστά και η πολιτική της Ελλάδας σε αυτό το θέμα είναι δεδομένη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέπτονται εκτάκτως σήμερα τον Έβρο, σε συνέχεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και τις πρωτοφανείς εικόνες απελπισίας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου χιλιάδες πολίτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από το νέο καθεστώς.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και, άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για τις κινήσεις της Ελλάδας στο θέμα αυτό είχε απαντήσει ότι «η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει τις δράσεις της με την ΕΕ από την οποία έχουμε ζητήσει μια ενιαία στάση και αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς και της ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που θα προκύψει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ