ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Στην Ουκρανία ο Βαρθολομαίος για τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Στην Ουκρανία ο Βαρθολομαίος για τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί, πέρυσι στις 16 Οκτωβρίου, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, συνοδευόμενος από επίσημο κυβερνητικό κλιμάκιο και τη σύζυγό του. Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος  στη σχετική πρόσκληση του Προέδρου της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στο Κίεβο, η πρώτη του Οικουμενικού Πατριάρχη μετά την αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας από την τότε Σοβιετική Ένωση.

Κατά την παραμονή του στο Κίεβο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί επισήμως την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και τον προκαθήμενο της μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, με τον οποίον θα συλλειτουργήσει στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου, την Κυριακήν, 22 Αυγούστου.

Η επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στη Ουκρανία αρχίζει σήμερα 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μηνός.

Η προηγούμενη επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία έλαβε χώρα το 2008, κατά την οποία έτυχε θερμής υποδοχής και συλλειτούργησε και πάλι στην Αγία Σοφία Κιέβου, αλλά και στον Λόφο του Αγίου Βλαδιμήρου, με τον μακαριστό Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Αλέξιο Β’ και με τους Αρχιεπισκόπους Μακαριώτατο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Τιράνων και πάσης Αλβανίας.

Ο κ. Ζελένσκι είχε επισκεφθεί, πέρυσι στις 16 Οκτωβρίου, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, συνοδευόμενος από επίσημο κυβερνητικό κλιμάκιο και τη σύζυγό του.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στο ταξίδι του οι μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, οι αρχιμανδρίτες κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος, ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας και οι κ.κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης και Δαμιανός Μπαρντακτσής, γραμματείς του Πατριαρχείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ