ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Έφθασε στην Αθήνα ο Έλληνας που απεγκλωβίστηκε από το Αφγανιστάν

ΥΠΕΞ: Έφθασε στην Αθήνα ο Έλληνας που απεγκλωβίστηκε από το Αφγανιστάν
INTIME NEWS

Στην Αθήνα έφτασε σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίστηκε από το Αφγανιστάν κατόπιν προσπαθειών του υπουργείου Εξωτερικών και οδηγιών του υπουργού Νίκου Δένδια.

«Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και σε συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε τις σχετικές εντολές στις αρχές του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στην πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού του», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης.

«Πράγματι, αυτό έγινε. Μεταφέρθηκε με ασφάλεια, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ. Εκεί τον περίμεναν άνθρωποι της πρεσβείας, που παρέμειναν μαζί του όλο το διάστημα μέχρι την επιβίβασή του στο αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα», πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή κατάληξη αυτής της επιχείρησης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε συμμάχους και εταίρους που μας βοήθησαν, καθώς και την οικογένειά του, που ήταν συνεργάσιμη και μας βοήθησε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα», κατέληξε.

Για την επιστροφή του, είχε οργανωθεί επιχείρηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αρχικά ο Ελληνας, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την περασμένη Τρίτη 17 Αυγούστου, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Twitter, «ύστερα από συνεννοήσεις με υπουργούς Εξωτερικών κρατών-μελών της ΕΕ, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια» από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της ελληνικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, στελέχη της ελληνικής πρεσβείας βρίσκονταν «μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ