ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Eνοχλεί o φράχτης στον Έβρο - Δεν τον ήθελε και δεν τον θέλει

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Eνοχλεί o φράχτης στον Έβρο - Δεν τον ήθελε και δεν τον θέλει
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απάντηση στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στα σύνορα στον Έβρο, έδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ήθελε και δεν τον θέλει. Ο φράχτης όμως δημιουργήθηκε για να μας δίνει την ευχέρεια να διαχειριζόμαστε ζητήματα προσφύγων και μεταναστών με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

«Έτσι υπερασπιζόμαστε πρωταρχικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σημερινή επίσκεψη των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Έβρο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό σόου προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης στην απέλπιδα προσπάθεια του να αλλάξει την ατζέντα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν κάψει τη μισή χώρα με άπνοια, δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί για μια ακόμη φορά σοβαρά εθνικά θέματα, στήνοντας κακόγουστα επικοινωνιακά σόου με πρωταγωνιστές υπουργούς του».

Προσθέτει πως η «εικόνα του κ. Χρυσοχοΐδη να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες την ώρα που καίγονται για 5η μέρα τα Βίλια, είναι επιεικώς τραγική.

«Δεν θα επιτρέψουμε απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη σημερινή επίσκεψή τους στον Έβρο, διαβεβαίωσαν ότι «τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα».

«Αποτελεί απόφασή μας - κι αυτή είναι η εντολή του Πρωθυπουργού που μεταφέρουμε σήμερα εδώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας και στους τοπικούς φορείς - η υπεράσπιση των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις και δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόπειρα παραβίασής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφαλείας».

Διαβάστε περισσότερα: Χρυσοχοΐδης - Παναγιωτόπουλος στον Έβρο: Τα σύνορα θα παραμείνουν απαραβίαστα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ