ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη η κυβέρνηση να αποτρέψει τα τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο

ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη η κυβέρνηση να αποτρέψει τα τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να αποτρέψει τα τουρκικά αλιευτικά που καθημερινά παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τα «πυρά» του κ. Σαντορινιού προς την κυβέρνηση έρχονται με βάση τις «σοβαρές καταγγελίες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» καθώς και ντόπιων ψαράδων, σχετικά με πρόσφατη κλιμακούμενη δραστηριότητα τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο και μάλιστα κοντά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέρου και Καλύμνου».

«Οι νησιώτες, οι Έλληνες αλιείς και οι ερευνητές του 'Αρχιπελάγους' αναρωτιόνται δικαίως αν όντως η Πολιτεία είναι σε θέση να διασφαλίσει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας, αφού, όπως αναφέρουν, καμία πρωτοβουλία μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί για την αποτροπή των παραπάνω περιστατικών παράνομης αλιείας σε ελληνικά ύδατα, η οποία πια έχει γίνει καθημερινότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει.

«Την ώρα που πηχυαίοι τίτλοι κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις απανωτές συσκέψεις των υπουργών και την επιστράτευση δυνάμεων στο Αιγαίο για την 'αποτροπή' εισόδου Αφγανών γυναικόπαιδων, στην ίδια περιοχή, τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανενόχλητα κινούνται εχθρικά προς τους Έλληνες ψαράδες και απειλούν με καταστροφική αλίευση τον ελληνικό θαλάσσιο πλούτο».

«Τόσο κοντόφθαλμο, αναποτελεσματικό ή ιδεοληπτικό τελικά είναι το επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη. Πραγματικά αναρωτιόμαστε» αναφέρει και ζητά «πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ