ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών - Αύριο η συζήτηση για τις πυρκαγιές

Βουλή: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών - Αύριο η συζήτηση για τις πυρκαγιές
INTIME

Αύριο, Τετάρτη 25 Αυγούστου θα γίνει πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα αποκατάστασης στις περιοχές που χτυπήθηκαν. 

Σύμφωνα με την ειδική ημερήσια διάταξη που αναρτήθηκε χτες στον ιστότοπο της Βουλής, η συζήτηση θα αρχίσει στις 10.30 π.μ. και θα γίνει κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα εξελιχθεί σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής και θα έχει αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώ η αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση των φωτιών.

Σημειώνεται πως τόσο στη Βόρεια Εύβοια, όσο και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές όπως η Αττική, η Ηλεία, η Μεσσηνία και η Φωκίδα, χάθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, ενώ κάηκαν ολοσχερής ή υπέστησαν ζημιές δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Ηεπιχειρησιακή μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνει μέσα σε ένα βίντεο τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021.

Για τη δημιουργία του βίντεο, αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ