ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ζητήστε όσες συγγνώμες θέλετε - Να μην ξεχαστούν οι πραγματικές ευθύνες

Κουτσούμπας: Ζητήστε όσες συγγνώμες θέλετε - Να μην ξεχαστούν οι πραγματικές ευθύνες
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λάθος χαρακτήρισε τον διαχωρισμό πρόληψης – δασοπυρόσβεσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας και έκανε λόγο για έλλειμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των δασών.

«Να μην ξεχαστούν οι πραγματικές ευθύνες. Μπορείτε να ζητάτε όσες συγγνώμες θέλετε. Να επικαλείστε λάθη και παραλείψεις, να λέτε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν. Αλλά εδώ μιλάμε για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καταστροφή λαϊκών περιουσιών», είπε και επέκρινε και την πολιτική των εκκενώσεων που έγιναν -όπως είπε- χωρίς σχέδιο και οριζόντια.

Χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στον διαχωρισμό της πρόληψης από την δασοπυρόσβεση, υποστήριξε πως από την κατάσβεση των πυρκαγιών, αποτελεί μία από τις αιτίες της αρνητικής κατάστασης που έχουμε σήμερα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ το πρόβλημα βρίσκεται στην απουσία ολοκληρωμένης διαχείρισης των δασών και αντιπυρικής προστασίας. «Δεν είχε ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε άλλη προηγούμενη κυβέρνηση. Ακούσαμε για κλιματική κρίση, αλλά αυτό πάντα θα ισχύει στο μέλλον», είπε, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πληγέντες.

Χαρακτήρισε δε, υποκριτική την πράσινη -όπως είπε- ευαισθησία της κυβέρνησης και ζήτησε να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις, αλλά χωρίς αναδόχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ