ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Βελόπουλος: Μεγάλο παραμύθι η παραγωγή ενέργειας με ανεμογεννήτριες

Κ. Βελόπουλος: Μεγάλο παραμύθι η παραγωγή ενέργειας με ανεμογεννήτριες
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μεγάλο παραμύθι χαρακτήρισε την παραγωγή ενέργειας με ανεμογεννήτριες ο Κυριάκος Βελόπουλος και ζήτησε παραιτήσεις των υπευθύνων για τη μεγάλη φυσική καταστροφή.

«Ένας δεν πρέπει να παραιτηθεί; Δεν φταίει κανένας;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κι έκανε λόγο για ζημιά πάνω από 20 δις που θα χρειαστεί πάνω από μια δεκαετία να αποκατασταθεί. «Πρέπει η Βουλή να νομοθετήσει τώρα, στα καμένα κανένας επενδυτής, καμία ανεμογεννήτρια. Η απόφαση του ΣΤΕ λέει ότι μπορούμε να βάλουμε στο δάσος ανεμογεννήτριες. Αυτό δεν είναι επένδυση», είπε και πρόσθεσε: «Μην αρχίσουμε να φυτεύουμε πεύκα παντού, χρειάζεται ειδική μελέτη δασολόγων. Η φυσική αναδάσωση είναι καλύτερη από την τεχνητή. Να γίνει σοβαρή αναδάσωση».

Ο κ. Βελόπουλος επέκρινε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν ασχολήθηκαν με την αιτία της μεγάλης καταστροφής και σχολίασε την αναφορά του πρωθυπουργού ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. «Δεν σώσατε τον κόσμο κύριε πρωθυπουργέ. Σαφώς και το ότι σώθηκαν ανθρώπινες ζωές είναι πολύ σημαντικό. Όμως, ο άνθρωπος χρειάζεται περιβάλλον. Ζωή στα καμένα δεν θα υπάρχει για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Άρα, δεν είναι μόνο να σώσουμε τις ζωές, αλλά και τις περιουσίες και το περιβάλλον του ανθρώπου», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ