ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Τσίπρα: Τυμβωρύχος που έριξε «λευκή πετσέτα» ο κ. Μητσοτάκης

Δευτερολογία Τσίπρα: Τυμβωρύχος που έριξε «λευκή πετσέτα» ο κ. Μητσοτάκης
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανήθικη χαρακτήρισε τη στάση που τήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αναφορές του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλώντας τον τυμβωρύχο που έριξε λευκή πετσέτα.

«Ο κύριος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του δεν άντεξε και μας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, ρίχνει λευκή πετσέτα στα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται και ζητούν απάντηση», είπε και χαρακτήρισε για άλλη μια φορά υποκριτική τη συγνώμη του.

«Έχετε να δώσετε απαντήσεις; Εμείς κριθήκαμε στις εκλογές. Τελικά κύριε Μητσοτάκη θα μας πείτε γιατί ζητήσατε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό; Τελικά τι κάνατε λάθος; Αφού στην ομιλία σας δεν παραδεχτήκατε τίποτα. Υποκριτική η συγγνώμη σας. Υποκριτική και η δήλωση της κατανόησης του θυμού. Αλλά και η δήλωση ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν την ώρα και εκεί που πρέπει», ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τακτική των εκκενώσεων και σχολίασε πως δεν μπορεί να είναι μόνη προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή και όλα τα άλλα γαία πυρί μιχθείτο.

«Η μόνη σας προτεραιότητα ήταν οι εκκενώσεις και όχι η κατάσβεση. Οι φωτιές έσβηναν όταν έφταναν στη θάλασσα. Και το ερώτημα είναι γιατί αυτό συνέβη μονάχα εδώ; Γιατί η χώρα μας τελικά, με το δικό σας επιτελικό κράτος, είχε δις χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με τη γειτονική Τουρκία; Γιατί η μόνη σας προτεραιότητα ήταν οι εκκενώσεις και όχι η κατάσβεση. Το μόνο που εξελίσσατε εσείς ήταν το 112», είπε, ενώ «καρφώνοντας» δε, τον πρωθυπουργό είπε πως «ο άνθρωπος που σήκωσε 2 ελικόπτερα να πάει σε παράσταση του Λιγνάδη στην Επίδαυρο για να μη χαλάσει τις διακοπές του στην Αντίπαρο αναφέρεται ειρωνικά στους πολίτες που ζητούν ένα ελικόπτερο πάνω από τα χωριά τους».

Επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «ξεφύγει» από τις ευθύνες του με ψέματα, καθώς -όπως είπε- τα μέσα που επιχειρούσαν ήταν τα μέσα που είχαν προβλεφθεί από το διαγωνισμό που οργάνωσε και υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Όλα τα μέσα που κοκορεύονταν είναι αυτά που αφορούν στα παλαιότερα και στο διαγωνισμό του '19. Άλλη μία απόδειξη ότι προσπαθείτε να ξεφύγετε από τις βαρύτατες ευθύνες σας πάλι με ψέματα», είπε και πρόσθεσε:

«Οι φωτιές έσβηναν όταν έφταναν στη θάλασσα. Και το ερώτημα είναι γιατί αυτό συνέβη μονάχα εδώ; Γιατί η χώρα μας τελικά, με το δικό σας επιτελικό κράτος, είχε δις χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με τη γειτονική Τουρκία; Γιατί η μόνη σας προτεραιότητα ήταν οι εκκενώσεις και όχι η κατάσβεση. Το μόνο που εξελίσσατε εσείς ήταν το 112», ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση του και χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος, επιτελικό πυροτέχνημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ