ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Το ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο οδήγησε στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

Παππάς: Το ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο οδήγησε στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας
Intime/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει τον σιδηρόδρομο στην τύχη του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και προσθέτει ότι «ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας κοντά στις Σέρρες το επιβεβαιώνει».

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ακόμη: «Εδώ και δύο χρόνια, η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου από τον ΟΣΕ είναι από μηδενική ως πλημμελής.

Μόνη πρόνοια των αρμοδίων για το τμήμα Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη είναι η -εδώ και μήνες- κατάργηση επιβατικών δρομολογίων».

Κλείνοντας αναφέρει: « χαίρεται ο κ. Καραμανλής τις δηλώσεις του για το έτος σιδηροδρόμου. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Η γρήγορη και σωστή αντίδραση του προσωπικού μας γλίτωσε από τα χειρότερα».

Υπενθυμίζεται πως εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, 4 χιλιόμετρα μετά τη Λευκοθέα του νομού Σερρών. Το τρένο, που είχε κατεύθυνση προς Δράμα παραμένει στο σημείο.

Εξαιτίας του συμβάντος, υπάρχει προσωρινή διακοπής στα δρομολόγια Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, δύο βαγόνια μετέφεραν πετρέλαιο για τον στρατό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, έχει σημειωθεί όμως διαρροή εύφλεκτων υλικών.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα από την Π.Υ. Σερρών και δύο από το κλιμάκιο της Νέας Ζίχνης με οχτώ άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ