ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Το τουρκικό έθνος δεν αποδέχεται κανέναν ζυγό

Ερντογάν: Το τουρκικό έθνος δεν αποδέχεται κανέναν ζυγό
AP Photo

Μηνύματα προς την Κύπρο έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς σήμερα είναι η εθνική επέτειος για την Τουρκία, για τη νίκη του τουρκικού στρατού του Κεμάλ Ατατούρκ κατά των Ελλήνων και η αρχή της Μικρασιατικής Καταστροφής. 

Σε μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει: «Είμαστε στην ευτυχή θέση να γιορτάζουμε σήμερα την 99η επέτειο της Μεγάλης Νίκης, έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της αιώνιας λαμπρής ιστορίας μας. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους ήρωές μας που πέθαναν για τη χώρα μας, για την προσευχή μας, τη σημαία μας και την ανεξαρτησία μας. Εύχομαι χρόνια πολλά στο έθνος μας, στα αδέλφια μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και τους πολίτες μας, που ζουν σε διαφορετικές χώρες του κόσμου, για την Ημέρα της Νίκης της 30ης Αυγούστου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τους αδελφούς μου προσωπικά και εκ μέρους του έθνους μου. Με την ευκαιρία αυτή, τιμώ τον Αρχιστράτηγο του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τα αξιότιμα ​​μέλη της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης και τους ήρωες στρατιώτες μας».

Σε γραπτή του δήλωση, όπως αναφέρει το Έθνος, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι το τουρκικό έθνος δεν αποδέχεται κανέναν ζυγό, ενώ έκανε αναφορά και στη μάχη του Ματζιγκέρτ, την οποία θεωρεί καθοριστική για την επικράτηση των Μουσουλμάνων επί της Δύσης.

«Με αυτή τη λαμπρή νίκη στην ιστορία των παγκόσμιων πολέμων, το τουρκικό έθνος έδειξε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ έναν ζυγό στην πατρίδα του που ποτίστηκε με το αίμα των μαρτύρων. Το έθνος μας, με αυτή τη νίκη, παρά τη φτώχεια και τις αδυναμίες του, κατέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτά τα εδάφη, που έγιναν σπίτι μας το 1071 με τη μάχη του Μαντζικέρτ, είναι η αιώνια και παντοτινή πατρίδα μας. Το πνεύμα, η πίστη και η θέληση που ενέπνευσαν τη Μεγάλη Νίκη είναι εξακολουθεί να είναι τα ίδιο και σήμερα όπως ήταν και πριν από 99 χρόνια. Τα σημαντικότερα σημάδια είναι οι επιτυχίες που έχουμε καταγράψει σε κάθε τομέα, από την αμυντική βιομηχανία στην οικονομία, από την εξωτερική πολιτική στην ενέργεια, μέχρι και στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν στην ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας μας», υποστήριξε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι αγωνίζεται υπέρ των καταπιεσμένων της γης.

«Παρά τις κακόβουλες πράξεις μεταξύ μας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές και θα αγωνιζόμαστε ώστε η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η ελευθερία να επικρατήσουν σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η χώρα μας έχει γίνει η ελπίδα όχι μόνο για τα 84 εκατομμύρια πολίτες της που ζουν εντός των συνόρων της, αλλά και για τους εκατοντάδες εκατομμύρια φίλους και αδέλφια στη γεωγραφία της καρδιά μας από τα Βαλκάνια στην Ασία, από την Αφρική στην Ευρώπη. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, την υποστήριξη των φίλων μας των οποίων η καρδιά χτυπά μαζί μας, και τις ειλικρινείς προσευχές του ευγενούς έθνους μας, ελπίζω ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ