ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημητρίου για «ανατροπή» Αποστολάκη: Ο κ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία

Παπαδημητρίου για «ανατροπή» Αποστολάκη: Ο κ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη και η ανατροπή που υπήρξε εν συνέχεια, σχολιάστηκε στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχτηκε το χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δηλώνοντας ότι είχε τεθεί ως προϋποθέση ότι θα υπάρξει δικακομματική συναίνεση.

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία, μέσα σε ούτε ένα τέταρτο δεν του πήρε, ίσως να του πήρε και κάτι παραπάνω, για να κάνει και κάποιες συνεννοήσεις τηλεφωνικές, με ανθρώπους των οποίων τη γνώμη λαμβάνει σοβαρά υπόψη, ή τουλάχιστον την είχε λάβει σοβαρά υπόψη τον Ιανουάριο του 2019, για να υβρίσει έναν από τους ανθρώπους που εκλήθη να βοηθήσει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

«Αν αντιλαμβάνεστε τη συμμετοχή σας στην πολιτική και στην σύγκρουση την κοινοβουλευτική κατά τον τρόπο αυτόν, τότε να το ξέρουμε από πριν για να δούμε και πως θα μιλάμε εδώ μέσα. Αν την αντιλαμβάνεστε διαφορετικά και όταν αφορά όλους και όλες μας, θέλετε πραγματικά να συνεισφέρετε, τότε να το λέτε και να μην βρίζετε γιατί η βρισιά έχει αντικαταστήσει και τα επιχειρήματα» συνέχισε, σημειώνοντας πως ανέμενε άλλη στάση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πυρκαγιών.

«Θα περίμενα να υπάρχει μια κάποια προσπάθεια να αντιληφθούμε ότι, έστω και με τον τρόπο που λειτουργεί η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, ότι αυτό που ζήτησε πριν από λίγες ημέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή πρέπει να βρούμε πρόσωπα τα οποία να έχουν κάτι κοινό, ότι τουλάχιστον αυτό θα το υποστήριζε» είπε και αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την υπουργοποίηση Πλεύρη, συμπλήρωσε:

«Ο νέος υπουργός Υγείας έχει υποστηρίξει συστηματικά όλον αυτόν τον καιρό θέσεις προωθημένες στον τομέα της υγείας και αυτό είναι που ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ