ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δέσμευσή μας να κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις

Θεοδωρικάκος: Δέσμευσή μας να κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζει την υπουργοποίησή του και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Προστασίας του Πολίτη που του ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό στον χθεσινό ανασχηματισμό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και τονίζει πως «δέσμευση μας να κάνουμε τα πάντα, για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις και με σεβασμό στην δημοκρατική νομιμότητα. Στηρίζουμε ολόπλευρα τους άνδρες και τις γυναίκες, που υπηρετούν στην ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία».

Όπως καταλήγει μάλιστα στην ανάρτησή του, «με ενότητα, σχέδιο, αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά, δίνουμε τη μάχη για να νιώθουν και να είναι ασφαλείς οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας!».

Θεοδωρικάκος: «Τιμή η ανάθεση του υπουργείου»

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη» είπε χθες ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ενώ αναφερόμενος στον προκάτοχό του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τόνισε: «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει την ιστορία με χρυσά γράμματα, ως υπουργός που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη».

Ο νέος υπουργός έκανε λόγο για έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως εξήγησε, κεντρικός μας στόχος είναι η ασφάλεια, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε ελευθερία, ούτε ευημερία. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως σκοπός είναι η ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη μας, αλλά και όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις, όλα τα χωριά της πατρίδας μας.

Ακόμη, μίλησε για ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας όπου χρειάζεται και προωθώντας τις αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις οποίες αναφέρθηκε ο απερχόμενος υπουργός.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα μας τα στελέχη, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα αστυνομικό, στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος. Γιατί οι αστυνομικοί μας και οι πυροσβέστες μας είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, είναι τμήμα του ελληνικού λαού, αδέρφια μας, παιδιά μας. Τμήμα της κοινωνίας και εργάζονται για την κοινωνία» είπε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ