ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικουρική ασφάλιση

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικουρική ασφάλιση
ΙΝΤΙΜΕ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ένταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να κατηγορεί για «εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε αποφάσεις τόσο του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ανταποκρινόμαστε στο πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος», είπε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι δείκτες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την επάρκεια και τη βιωσιμότητα του συστήματος.

«Το κράτος εγγυάται την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, το κράτος είναι παρόν και εγγυάται τις συντάξεις, ενώ υπάρχει επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό», είπε.

Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι παραβιάζεται με τρικ η συνταγματική επιταγή για δημόσια επικουρική και κοινωνική ασφάλιση.

Σύμφωνα με το κείμενο της ένστασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόταση της κυβέρνησης για κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης είναι στο σύνολό της εκτός Συντάγματος και νομολογίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας, καθώς πλήττει το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση ενώ προσβάλει και την απόφαση του ΣτΕ πως μόνο το κράτος, αποκλειστικά παρέχει την κοινωνική ασφάλιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ