ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη τήρησε η Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη τήρησε η Βουλή
AP Photo

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε σήμερα από τη ζωή τήρησε η Βουλή.

Την είδηση του θανάτου του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, μετέφερε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, πάει να συναντήσει στη γειτονιά των αγγέλων τους φίλους του με πρώτο τον Μάνο Χατζιδάκι», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εξέφρασαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, αλλά και οι κ.κ. Βελόπουλος και Βαρουφάκης. «Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου, αυτό έλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης και θα έπρεπε να ισχύει για όλους μας, ήταν φωτοδότης, είχε μιλήσει για προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, για εθνικά θέματα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 ανέφερε πως «η Ρωμιοσύνη φτώχυνε, αλλά ο Μίκης Θεοδωράκης την προίκισε με μια μεγάλη περιουσία και την κατέστησε περισσότερο πλούσια στο διηνεκές».

Βουλευτές όλων των κομμάτων επεσήμαναν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης αφήνει πίσω, με το σπουδαίο έργο του, ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Σύμφωνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη η Βουλή την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, θα τιμήσει την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ