ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά : Έχουμε κυβέρνηση Καρατζαφέρη

Γεννηματά : Έχουμε κυβέρνηση Καρατζαφέρη
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη θλίψη της για τον θάνατο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη εξέφρασε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους.

"Ο Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο για τον τόπο, ενώ οι ιδέες του και οι πολιτικοί του αγώνες που ενέπνευσαν περισσότερες από μία γενιά, αποτελούν παρακαταθήκες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την εθνική αξιοπρέπεια. Με το έργο του ενέπνευσε και εξέφρασε όλη τη ρωμιοσύνη που θρηνεί σήμερα. Πρόβαλλε το όνομα της Ελλάδας, μέσα από τη μουσική του και το κύρος του ονόματός του σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Συνέβαλε στην προβολή της ελληνικής ποίησης, μελοποιώντας Έλληνες ποιητές που ο λόγος τους έφτασε στα πέρατα του κόσμου. Στις δύσκολες στιγμές για τη δημοκρατία, τα τραγούδια του ήταν φάρος ελπίδας που δε έσβησε ποτέ για εκατομμύρια Έλληνες. Όλοι μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, γίναμε ενεργοί πολίτες, πιαστήκαμε χέρι - χέρι σε συγκεντρώσεις και συναυλίες, τραγουδήσαμε, κλάψαμε από συγκίνηση κάτω από τους ήχους της μουσικής του", είπε και πρόσθεσε: "Ο ίδιος θα μας λείψει. Το έργο του θα είναι εδώ να μας εμπνέει και κυρίως να μας ενώνει όλους, να αγωνιστούμε για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, την Ελλάδα που μπορεί. Γιατί αυτό θα ήθελε κι ο ίδιος ο Μίκης. Ο Μίκης της νιότης μας, των αγώνων μας και της καρδιάς μας".

Στην παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σχολίασε και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τον οποίο χαρακτήρισε "φιάσκο" που εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Ο κ. Μητσοτάκης με τον ανασχηματισμό ομολόγησε αυτό που δεν παραδεχόταν, την πλήρη αποτυχία του στα δυο μεγάλα μέτωπα της πανδημίας και των πυρκαγιών. Έβαλε τη σφραγίδα της σκληρής δεξιάς. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, το σηματοδοτεί. Έπεσε πλέον το δήθεν κεντρώο προσωπείο του. Αντί για μεταρρυθμίσεις και κέντρο Κυβέρνηση Καρατζαφέρη, αντί για επανεκκίνηση, έχουμε όπισθεν", είπε και μίλησε για αδέξιο και αδύναμο πρωθυπουργό.

Ιδιαίτερα καυστική στην κριτική της υπήρξε και για το θέμα της πανδημίας και την απόφαση για αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα είπε: "Μην διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόβλημα ως πρόσχημα για την παράδοση της υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα".

Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε πως θα αντιμετωπιστεί η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, τι θα γίνει με το ΕΚΑΒ και τα περιφερειακά νοσοκομεία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη, καθώς -όπως είπε- δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού κλπ. προσωπικού. αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, έκανε λόγο για πειράματα σε βάρος της υγείας των μαθητών και αδυναμία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ